Contact
Locatie
search back preload
img_0484_crop3

Kraandrijver2Gebleken is dat velen de Joodse Begraafplaats Zeeburg willen bezoeken. De stichting verzorgt, in overleg met Stadsdeel Oost en de eigenaar, de Joodse Gemeente Amsterdam, open dagen op een aantal eerste zondagen van de maand. Op deze dagen kunt u via de ingang aan de Valentijnkade de begraafplaats bezoeken.

Vrijwilligers en bestuursleden zijn aanwezig om toelichting te geven. Bezoekers kunnen via enkele paden zich een goede indruk vormen van de begraafplaats en de uitgestrektheid daarvan. Ook voor natuurliefhebbers heeft Zeeburg veel te bieden.

Open dagen in 2018, steeds van 11.00 tot 17.00 uur:

  • zondag 8 april (tweede zondag vanwege Pesach)
  • zondag 6 mei
  • zondag 3 juni
  • zondag 1 juli
  • zondag 5 augustus
  • zondag 2 september
  • zondag 7 oktober

Toegang aan de Valentijnkade, Amsterdam Oost

Let op: Trekt u vooral schoenen aan die tegen een stootje kunnen! Paden en het terrein kunnen op sommige plekken drassig zijn. Ook open schoenen en blote benen zijn geen goed idee vanwege brandnetels en bramen. Het betreden van de begraafplaats blijft voor eigen verantwoordelijkheid.

Tijdens de Open Dagen kunnen bezoekers geplastificeerde informatiebladen meekrijgen voor hun tocht over de begraafplaats. Wie die nog eens wil nalezen thuis, of zich op het bezoek wil voorbereiden, kan ze hier lezen of downloaden als pdf.

Op de foto, genomen vanuit een bouwkraan op het Science Park door Kevin Brokx (medewerker van bouwbedrijf Waal), is het belangrijkste deel van de begraafplaats te zien. Vooraan staan de gerestaureerde stenen. Links loopt een pad naar achteren, dit kan door bezoekers gevolgd worden. Ook is het mogelijk een kortere ronde te maken.

 
Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg
De stichting is te bereiken via dit e-mailadres: info@eerherstelzeeburg.nl
Het rekeningnummer van de stichting voor donaties is: NL72 ABNA 0402 5700 22
Kamer van Koophandel Amsterdam nr. 34318733
Fiscaalnummer 8201.63.223

De begraafplaats is eigendom van:
Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS)
Van der Boechorststraat 26
Postbus 7967
1008 AD Amsterdam
Telefoon 020-646 00 46

Word donateur

Draagt u het doel van de stichting een warm hart toe, word dan donateur. Lees verder...